Coaching neked

Coaching neked

Itt az ideje, hogy tisztázzunk valamit. Márpedig, hogy mi is a Noémi féle coaching, mivel lehet hozzám jönni. Igen-igen, a fitnesz coachingról és a női egészség coachingról írtam már, viszonylag könnyen körbe is határolható, nem nagy feladat kitalálni, hogy valakinek szüksége van-e ilyen konzultációra. De mi van a többivel? Például a life coachingnak nevezett, totálisan általános, már-már semmitmondó nevű valamivel? Persze, persze, írtam erről is, hogy micsoda, mégis úgy érzem, hogy tökre megfoghatatlan, hogy kinek érdemes coachingos konzultációra mennie. Én sem tudtam évekig, hogy ez kell nekem.

A karácsonyi időszakban több baráti és családi összejövetelen is voltam, ahol szóba került, ki mit csinál, mivel foglalkozik, mivel nem, mi nyomja a szívét-lelkét és rá kellett jönnöm, hogy egy csomó embernek semmi másra nem lenne szüksége, mint néhány coaching ülésre. Mert sokan érzik, hogy lemaradtak valamiről, hogy tanácstalanok, hogy nem tudják, kinek panaszkodjanak, kinek meséljék el, ami a szívüket nyomja vagy csak simán túlzásokba esnek és munkamániába menekülnek (és álszent lennék, ha letagadnám, hogy én is ebbe a csoportba tartozom, de már dolgozom magamon ebben is). Sokszor nincs is másra szükség, minthogy valaki más kedvéért hangosan összefoglaljuk, ami a fejünkben van. Mert ha ki kell mondani úgy, hogy más is megértse a fejünkben lévő zűrzavart, néha már az segít rávezetni a megoldásra. Ha pedig nem, akkor ott van a coach, hogy segítsen a kérdéseivel irányítva eljuttatni a válaszokhoz. 

Szóval ha úgy érzed, figyelemre, biztatásra, támogatásra van szükséged, de nem tudod, kit kellene megkörnyékezni a gondolataiddal, akkor szólok, hogy jó eséllyel egy coachot kell keresned.

Ha vannak terveid, de bizonytalan vagy abban, hogy tényleg jó-e az irány, szintén hasznos egy coach.

Ha szeretnéd jobban megismerni magadat és kitalálni, mi is az amit TE akarsz és nem csak reflexből tűzz ki célokat, hanem olyan célokat találj, ami a te élethelyzetedhez, a te személyiségedhez, a te múltadból eredő tapasztalataidhoz tökéletesen illeszkedik. 

Ha úgy gondolod, “egyedül nem megy” és kell valaki, aki motivál, lelkesít, akár abban, hogy a munkában, a párkapcsolatban vagy az életmódodban változásokat érhess el. Nem is gondolnád, milyen gyakori, hogy valaki azért nem tud sikeresen végigvinni egy életmódváltó programot, mert nem azt a variációt választotta, ami az ő személyiségéhez igazán passzol, hanem csak haladt az árral. Szóval ha némi önismeretre vágysz, szintén itt a helyed.

Ha szükséged van valakire, akinél időről időre bejelentkezhess, hogy beszámolj arról, hogy haladsz a terveiddel, miken sikerült változtatni és mi az, amire rájöttél, hogy nem is szeretnéd megváltoztatni.

Szóval röviden, ha figyelemre és biztatásra van szükséged vagy csak arra, hogy valaki végre meghallgasson és jókat kérdezzen, akkor heló, egy coach kell neked.

Itt vagyok 😉

 

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


%d blogger ezt szereti: