változásra van szükséged

Ha változtatnál, de nem tudod, merre indulj, min kellene változtatni, csak érzed, hogy valami nem százas, akkor jó helyen vagy.

Ha elakadtál, de megfogalmazni sem tudod, miért nem törsz ki ebből a helyzetből.

Ha tanácstalan vagy.

Ha nem érzed jól magad a munkádban, de nem tudod, hogy veled van-e a baj vagy „itt mindenki helikopter”, de szeretnél lépni valamerre, hogy jobb legyen.

Ha bármilyen döntéshelyzet előtt állsz és megrémiszt, hogy mi van, ha nem jó döntést hozol.

Ha úgy érzed, semmi sem igazán jó vagy semmi sem igazán rossz, mégsem vagy boldog.

Ha ezek közül bármelyik te vagy, jelentkezz bátran!

Nyugi, nem fogom megmondani, hogy mit csinálj, nincs az én kezemben sem a Szent Grál és parancsolgatni sem gyakran szoktam. Nem fogok beleavatkozni az életedbe és olyan irányba terelni téged, ami nem te vagy.

Ez a te élteted, te vagy önmagad legjobb ismerője, én csak segítek abban, hogyan ismerd meg magad igazán. Sőt, te vagy az, aki a legjobb tanácsot tudja adni neked, én csak ott leszek és felteszem a kérdéseket, amik miatt könnyebben megvilágosodsz, merre tovább.

Az egyetemen a kedvenc szavam lett az „epiphany”, ami a hirtelen megvilágosodást jelenti, az AHA-momentet, na, ez az, amit együtt megkeresünk majd!

Én kérdezek, te elmélkedsz és válaszolsz.

Én feladatokat adok, amik segítségével fejlesztheted önismeretedet, te pedig megörülsz az új felismeréseknek és eljutsz a megoldásig.

Együtt megfejtjük, mi is a következő lépés az életedben.

Segítek neked, hogy megtaláld a benned rejlő lehetőségeket, megtaláljuk, hogy milyen rejtett képességeid vannak és azokat hogyan fejlesztheted. Nem, nem mondom meg lépésről lépésre, hogy mi legyen, csak támogatlak abban, hogy magad juss el a megfelelő felismerésekhez.

Jó, de hogyan?

 • közösen kutatjuk a megoldást, nem hagylak magadra a gondolataiddal
 • nem a problémán sajnálkozunk, hanem a megoldást keressük
 • megnézzük, mik azok a dolgok, amiket befolyásolni tudsz és mi az, ami elvezethet egy jobb állapothoz, ami boldoggá tehet
 • a fókusz rajtad lesz, mert te vagy az, aki változni és változtatni tud – a legtöbb esetben pont annyira tudod befolyásolni, hogy mások hogyan éljék az életüket, mint amennyire a hatos villamost elterelheted az útvonaláról, úgyhogy veled kell foglalkozni, te leszel a középpontban
 • kérdezek sokat, hogy megismerjelek, megismerjem a helyzetedet, meghallgatom a gondolataidat, elmondhatod, mit érzel – nem csak kérdezek, hanem MEGHALLGATLAK

Miért jobb, ha velem beszélgetsz, mint a barátnőddel vagy a szomszéd nénivel?

 • mert én objektíven tudok kérdezni, nem élem az életed, külső szemlélőként egész más dolgok lesznek teljesen magától értetődőek, mint neked – nem fogok irányított kérdéseket feltenni, amire nem is mersz igazán őszintén válaszolni („A hétvégén meglátogatsz, ugye?” „Megbántad már, amit múltkor mondtál, ugye?” – ilyet tőlem nem fogsz hallani)
 • tiszta lappal indulsz nálam
 • nem ítélkezem, nem sztereotipizálok
 • nem vágok a szavadba, mielőtt még a gondolatod végére érnél
 • a coaching kérdései mindig kicsit másmilyenek, mint egy pohár bor felett lévő beszélgetés
 • speciális kérdezéstechnikával próbálom majd megfejteni, hogy te mire vágysz a lelked mélyén, mik az erősségeid és mik a félelmeid és hogy leginkább hogy milyen erősségeid vannak, amivel a céljaidat el tudod érni

Meddig tart?

Egy alkalom általában 60 perces (de igény szerint lehet hosszabb is).

Az egész folyamat a jelenlegi élethelyzetedtől és céljaidtól függően minimum 2-3, de általában inkább 5-8 alkalom erejéig tart (amikor érzem, hogy készen állsz az egyedül végzett „utómunkára”, jelzem, de természetesen mindig te döntesz, addig dolgozunk együtt, amíg szükséges, amíg te annak érzed).

A találkozókat általában 2-3 hetente tartjuk, mivel kiemelt fontossága van a két alkalom közt eltelt időnek is, amíg a feladataidra koncentrálsz, ismerkedsz magaddal.